Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med ansjovis

Potatissalladen mår bra av att stå några timmar före servering så att alla goda smaker kommer till sin rätt.

Potatissallad med ansjovis
Potatissallad med ansjovis
Potatissallad med ansjovis

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- kokt
  • 300 gvaxbönor
  • 3gula lökar- med blast (ca 150 g)
  • 125 ganjovisfilé- 1 burk
  • 1 dlvitt vin- torrt
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 tskgourmetsalt
  • 1 nypapeppar
  • 1 knippadill
  • dragon- färsk, några kvistar

Gör så här

  1. Skär potatisen i klyftor när den svalnat. Ansa och koka vaxbönorna i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl av i kallt rinnande vatten. Ansa och skiva löken, använd även blasten. Skär ansjovisen i bitar.

  2. Varva potatis, vaxbönor, lök och ansjovis på ett fat eller i en skål. Rör ihop vin, vinäger och olja. Häll den över salladen och krydda med salt och peppar. Strö över repad dill och dragon.

Vad tyckte du om receptet?