Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med ägg och sardeller

En härlig sommarsallad som vi äter med den uppochnedvända jollen som bord.

Potatissallad med ägg och sardeller
Potatissallad med ägg och sardeller
Potatissallad med ägg och sardeller

Ingredienser

  • 400 gpotatis- kokt, gärna små färskpotatisar
  • 150 ggrönsallad- t ex roman, frisée och babyspenat
  • 50 ggroddar- t ex bön-, ärt- eller alfalfagroddar
  • 6salladslökar
  • 2 mskkapris
  • 50 gsardeller- ask
  • 4ägg- kokta

Dressing

  • 3 mskolivolja
  • 1 mskvinäger
  • 1 krmsvartpeppar

Gör så här

  1. Dela potatisarna eller skär dem i bitar om de är stora. Blanda dem med rivna blad av olika salladssorter och groddar. Vänd också ner strimlade salladslökar, kapris och finhackade sardeller.

  2. Blanda samman dressingen och blanda ner den. Servera salladen med kokta ägg i klyftor.

Vad tyckte du om receptet?