Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatissallad med ägg, bacon, jalapeño och picklade senapsfrön passar bra till kräftorna. Potatis, bacon, senapsfrön och ägg kan förberedas dagen före servering, men vänta till strax före servering med att vända ihop salladen.
Picklade senapsfrön: Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret lösts upp. Lägg i senapsfröna och låt sjuda ca 10 min. Ta bort från värmen och låt kallna.
Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt svalna något och skär den sedan i mindre bitar.
Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Lägg över på ett hushållspapper för att rinna av. Bryt i bitar.
Skala och skär äggen i klyftor. Skiva salladslöken. Kärna ur och finhacka 2 jalapeños. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
Rör ihop majonnäs, crème fraiche, senap, citronskal, citronsaft, gräslök och jalapeño. Krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt ner potatis, bacon, ägg, salladslök och de picklade senapsfröna.
Skiva 1 jalapeño och strö den över potatissalladen.