Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 21g
Kolhydrater: 28g
Potatissallad, hasselnötspesto, bacon och pocherat ägg är god som ensamrätt men även till varmrökt lax eller grillat. Spenat används både i pesto och i salladen.
Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna och skär i bitar. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min.
Koka upp 2 liter vatten med 1 msk vinäger och 1 msk salt. Håll vattnet sjudande. Knäck äggen i en liten kopp, häll försiktigt ner dem, ett och ett, i vattnet. Sjud ca 7 min för normalstora ägg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Ta undan lite av osten till att strö över. Blanda 2 dl av babyspenaten, nötter, ost, 2 msk rapsolja och 2 msk vatten. Mixa samman peston med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
Halvera potatisarna om de är stora. Blanda potatisen med pesto och bönor. Lägg upp potatisen med resten av spenaten på ett fat. Toppa med ost, ägg och bacon.