Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad med hasselnötspesto, bacon och pocherat ägg

Potatissallad, hasselnötspesto, bacon och pocherat ägg är god som ensamrätt men även till varmrökt lax eller grillat. Spenat används både i pesto och i salladen.

Potatissallad med hasselnötspesto, bacon och pocherat äggPotatissallad med hasselnötspesto, bacon och pocherat äggPotatissallad med hasselnötspesto, bacon och pocherat ägg
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gfärskpotatis
  • 1 pktbacon- (140 g)
  • 200 gharicots verts
  • 4ägg
  • 75 gvästerbottensost- riven
  • 150 gbabyspenat
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen mjuk. Häll av och låt svalna. Lägg ut baconet på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna och skär i bitar. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 5 min.

  2. Koka upp 2 liter vatten med 1 msk vinäger och 1 msk salt. Håll vattnet sjudande. Knäck äggen i en liten kopp, häll försiktigt ner dem, ett och ett, i vattnet. Sjud ca 7 min för normalstora ägg. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

  3. Ta undan lite av osten till att strö över. Blanda 2 dl av babyspenaten, nötter, ost, 2 msk rapsolja och 2 msk vatten. Mixa samman peston med mixerstav. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Halvera potatisarna om de är stora. Blanda potatisen med pesto och bönor. Lägg upp potatisen med resten av spenaten på ett fat. Toppa med ost, ägg och bacon.

Vad tyckte du om receptet?