Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatissallad från Baden

Ursprunget till denna härligt lätta sommarpotatissallad kommer från Baden i sydvästra Tyskland. Den blir till glädje vid sommarens grillkalas liksom i picknickkorgen, där den kan bli det utmärkta sällskapet till rökt skinka, pastrami eller rostbiff.

Potatissallad från Baden
Potatissallad från Baden
Potatissallad från Baden

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 1,5 dlspad från saltgurka
  • 1 dlhönsbuljong- (tärning)
  • 2 mskrapsolja
  • 2 mskättiksprit
  • 2 msksvensk senap
  • 2 mskgräslök- hackad
  • 1 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tskörtsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2saltgurkor

Gör så här

  1. Skölj potatisen och koka den i lättsaltat vatten. Ånga av den.

  2. Blanda gurkspad, hönsbuljong, olja, ättiksprit, senap, gräslök och socker. Krydda med salt, örtsalt och peppar.

  3. Halvera eller skiva den varma potatisen. Skiva saltgurkan.

  4. Häll dressingen över det skivade och låt stå tills potatisen kallnat eller gärna över natten så att potatisen hinner dra åt sig dressingen.

  5. Servera potatissalladen till grillat eller med kallskuret.

Vad tyckte du om receptet?