Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisrullar à la Ann

20 min + 20 min i ugn

Frasiga smördegsrullar fyllda med potatis och lök passar mycket bra att servera till stekt eller grillat kött eller kyckling. Sweet chilisås ger lite extra sting till rullarna.

Potatisrullar à la Ann
Potatisrullar à la Ann
Potatisrullar à la Ann

Ingredienser

  • 250 gpotatis
  • 1purjolök- liten
  • 1rödlök
  • 2 tskolivolja
  • 1 msksweet chilisås
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- grovmald
  • 250 gsmördegsplatta- kyld

Pensling

  • 1ägg- till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och grovriv potatisen. Spola av all stärkelse och låt potatisrivet rinna av. Ansa och finhacka purjolöken. Skala och finhacka rödlöken.

  2. Fräs potatis och de båda lök-sorterna i olivoljan ca 5 min. Krydda med sweet chilisås, salt och peppar. Låt svalna.

  3. Rulla ut smördegsplattan och fördela fyllningen över, lämna en ca 2 cm kant runt om. Pensla kanten med uppvispat ägg och rulla ihop hårt. Skär en rulle i 8 bitar och ställ dem med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla runt om med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 20 min tills smördegen fått fin färg.

Vad tyckte du om receptet?