Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisplättar och rökt fisk

Milda pösiga plättar med gröna ärter är riktigt goda med varmrökt lax och inlagd gurka. Bakpulver i smeten gör plättarna fluffiga.

Potatisplättar och rökt fisk
Potatisplättar och rökt fisk
Potatisplättar och rökt fisk

Ingredienser

  • 250 gpotatis- kokt
  • 1 dlmjölk
  • 1ägg
  • 1 mskvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 0,5 krmvitpeppar- mald
  • 50 ggröna ärter- djupfrysta
  • 1 msksmör

Inlagd gurka

  • 50 ggurka- färsk
  • 2 mskströsocker
  • 0,5 dlvatten
  • 3 mskättiksprit
  • 0,5spansk peppar (chili)- urkärnad, hackad

Dressing

  • 2 mskfraiche- mini
  • 2 tskmjölk
  • 2 mskdill- hackad
  • 0,5 krmsalt

Tillbehör

  • 150 glax- sik eller makrill, varmrökt
  • 50 ggröna ärter

Gör så här

  1. Börja med den inlagda gurkan. Koka upp socker och vatten tills sockret smält. Tillsätt ättikspriten och låt det kallna i vattenbad. Skär gurkan på längden. Lägg ner gurka och peppar.

  2. Skala potatisen och riv den på rivjärn. Blanda potatisen med resten av ingredienserna till plättarna. Stek dem i stekpanna med släpplätt-beläggning på medelvärme med lite smör.

  3. Blanda dressingen. Ta bort ben och skinn från fisken.

  4. Servera plättarna med rökt fisk, inlagd gurka, dressing och ärter.

Vad tyckte du om receptet?