Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisplättar med fetaost och rödlök

Potatisplättar med fetaost och rödlök passar som tillbehör till stekt eller ­grillad kyckling.

Mattias Larsson
Potatisplättar med fetaost och rödlök
Potatisplättar med fetaost och rödlök
Potatisplättar med fetaost och rödlök
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gKing Edward-potatis
  • 0,5rödlök
  • 100 gfetaost
  • 2äggulor
  • 1 mskpersilja- hackad
  • 1 tsksalt
  • 2 mskrapsolja

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk med skal. Låt den rinna av och sedan svalna.

  2. Skala och finhacka löken. Smula fetaosten.

  3. Skala och riv potatisen grovt och mosa ihop med lök, ost, ­äggulor och persilja. Krydda med salt. Forma smeten till små ­plättar.

  4. Stek plättarna i olja ca 2 min på varje sida så att de får fin färg.

Vad tyckte du om receptet?