Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisplättar med bacon och lingon

Ett bra sätt att ta till vara potatismos som blivit över är att göra potatisplättar som mättar betydligt mer än vanliga plättar. Serverade med sötsyrlig kål­sallad, knaperstekt bacon och lingonsylt blir det en riktigt härlig husmanslunch!

Potatisplättar med bacon och lingon
Potatisplättar med bacon och lingon
Potatisplättar med bacon och lingon
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,25 satspotatismos- kallt, se recept
  • 1 dlmjölk
  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 23 msksmör
  • 2 pktbacon- (à 140 g)

Sallad

  • 300 grödkål
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 mskströsocker
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • 2 dllingonsylt

Gör så här

  1. Sallad: Finstrimla kålen och blanda den med citronsaft, socker och salt. Låt stå medan plättarna steks.

  2. Blanda potatismos och mjölk. Tillsätt ägg, mjöl och salt och vispa till en slät smet. Stek plättar av smeten i smör i en stekpanna. Lägg dem på ett fat undan för undan.

  3. Halvera baconskivorna och stek dem knapriga i stekpannan. Låt rinna av på ­hushållspapper.

  4. Servera potatisplättarna med bacon, kålsallad och lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?

Här hittar du receptet till potatismoset:

Läs också: