Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatispizza toppad med parmaskinka och parmesanost. Enkel att göra om du använder färdig pizzadeg och färdig tomatsås. perfekt helgmat.
Skär potatisen i tunna skivor, använd gärna mandolin
Lägg potatisskivorna i en kastrull med kokande lättsaltat vatten och koka i 5–8 minuter, eller tills de börjar bli mjuka. Häll av i ett durkslag och klappa den sedan torr med till exempel hushållspapper.
Sätt ugnen på 250 grader.
Kavla ut pizzadegen till en pizzabotten på ett mjölat bakbord och lägg den på en plåt med bakplåtspapper (eller rulla utkavlad pizzabotten tillsammans med papperet på en plåt). Bred på chilisås och strö över pizzaost. Fördela över potatis skivorna lite omlott.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Smula över chiliflingor och basilika, toppa med parmaskinka, parmesanflagor och ruccola.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök