Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glutenfri! God att toppa med löjrom, hackad rödlök och gräddfil. Du kan servera pizzan som den är, eller skära den i mindre bitar som tilltugg. Degen jäser i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt.
Blanda mjölmix och psylliumfrömjöl och blanda ner i degvätskan. Arbeta degen smidig ett par minuter. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter.
Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i fyra bitar. Baka ut runda eller rektangulära pizzor, cirka en halv centimeter tunna. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper och förgrädda i 4–5 minuter. Ta ut pizzorna och sänk temperaturen till 235 grader.
Skala och hyvla potatisen tunt på en mandolin och fördela skivorna över pizzorna. Lägg på ost och strö över rosmarin och grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.
Recept från Mitt kök