Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatispizza med mozzarella & rosmarin

Glutenfri! God att toppa med löjrom, hackad rödlök och gräddfil. Du kan servera pizzan som den är, eller skära den i mindre bitar som tilltugg. Degen jäser i 30 minuter.

Potatispizza med mozzarella & rosmarin
Potatispizza med mozzarella & rosmarin
Potatispizza med mozzarella & rosmarin
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 15 gjäst
  • 3 dlvatten- ljummet
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 7,5 dlglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 1 mskpsylliumhusk- fiberhusk eller psyllium

Fyllning

  • 6potatisar
  • 125 gmozzarella- (1 pkt)
  • rosmarin- färsk

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, olja och salt.

  3. Blanda mjölmix och psylliumfrömjöl och blanda ner i degvätskan. Arbeta degen smidig ett par minuter. Sätt plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 minuter.

  4. Vänd upp degen på ett mjölat bakbord och dela degen i fyra bitar. Baka ut runda eller rektangulära pizzor, cirka en halv centimeter tunna. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper och förgrädda i 4–5 minuter. Ta ut pizzorna och sänk temperaturen till 235 grader.

  5. Skala och hyvla potatisen tunt på en mandolin och fördela skivorna över pizzorna. Lägg på ost och strö över rosmarin och grädda mitt i ugnen i cirka 10–15 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök