Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Den här långpannepizzan är någonting mitt emellan pizza och ett bröd. Kokt potatis gör att degen blir lite saftigare och en aning seg.
Skala potatisen, skär den i bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och pressa potatisen genom en potatispress direkt på bakbordet.
Blanda potatisen med 1 1/4 dl mjölk och 4 dl mjöl till en kladdig deg. Gör en grop i mitten.
Lös upp jästen och sockret i 2 msk ljummen mjölk. Häll det i deggropen och pudra över mjöl. Täck med en duk och låt jäsa 30 minuter.
Strö över saltet och knåda till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen känns för lös. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen med mjölad hand på en plåt med bakplåtspapper. Rulla upp sidorna till en kant.
Bred på tomatsås, strö över salamitärningar och smulad ost. Droppa över olivolja, krydda med flingsalt och dra över några varv med pepparkvarnen.
Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
Servera nygräddad.
Recept från Mitt kök