Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatispaté med rucola

Perfekt att bjuda på en buffé i stället för potatissallad eller potatisgratäng. Rucola, basilika, vitlök och parmesanost ger den här användbara patén italiensk smak.

Potatispaté med rucola
Potatispaté med rucola
Potatispaté med rucola
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- av mjölig sort
  • 2 dlrucola- finhackad
  • 2 dlbasilika- färsk, hackad
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmpeppar- nymald
  • 2 dlparmesan- riven
  • 4ägg
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlstandardmjölk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, 1 1/2 liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.

  2. Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedaren. Blanda rucola, basilika, vitlök, salt, peppar och ost.

  3. Varva potatis och kryddblandningen i formen.

  4. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Häll äggstanningen över potatisen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 1 1/4 timme. Låt patén kallna och förvara i kylen. Patén håller sig ett par dagar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök