Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Perfekt att bjuda på en buffé i stället för potatissallad eller potatisgratäng. Rucola, basilika, vitlök och parmesanost ger den här användbara patén italiensk smak.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång brödform, 1 1/2 liter. Klipp till och lägg ett bakplåtspapper i botten.
Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedaren. Blanda rucola, basilika, vitlök, salt, peppar och ost.
Varva potatis och kryddblandningen i formen.
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Häll äggstanningen över potatisen.
Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen är mjuk, cirka 1 1/4 timme. Låt patén kallna och förvara i kylen. Patén håller sig ett par dagar i kylen.
Recept från Mitt kök