Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatispaj med karamelliserad lök är god som den är med sallad till. Eller servera den som tillbehör till kallskuret.
Sätt ugnen på 225°. Blanda de båda mjölsorterna och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en avlång pajform, ca 10 x 35 cm. Nagga bottnen och grädda pajskalet mitt i ugnen ca 15 min.
Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och mosa den grovt. Rör i crème fraiche och 2 dl ost. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar. Fördela potatisen i pajskalet, strö över 2 dl ost. Grädda pajen ytterligare ca 15 min.
Skala och skär löken i ringar. Stek den i smör tills den mjuknat. Strö över socker och 3/4 tsk salt. Stek under omrörning tills sockret smält och löken har fin färg.
Toppa pajen med den karamelliserade löken och strö över gräslök.