Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatisnystan med löjrom av Årets kock 2017 Johan Backeus. Fyll och toppa nystanen så sent som möjligt så att de behåller sin frasighet.
Fyllning: Lägg löjrommen i en sil. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av ca 12 timmar i kylen.
Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj dem i kallt vatten.
Hetta upp oljan till 140°. Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna med en gaffel. Krydda med dippulver och salt, låt kallna.
Lägg löjrom och gräddfil i varsin spritspåse. Fyll potatisnystanen med löjrom och gräddfil och toppa med lök och dill.