Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisnystan med löjrom

Recept på potatisnystan med löjrom av Årets kock 2017 Johan Backeus. Fyll och toppa nystanen så sent som möjligt så att de behåller sin frasighet.

Potatisnystan med löjrom
Potatisnystan med löjrom
Potatisnystan med löjrom
Recept av Johan Backeus på potatisnystan med löjrom. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1bakpotatis- (ca 350 g)
  • 5 dlrapsolja
  • 2 mskchipsdippulver- med sour cream och onion-smak
  • 2 krmsalt

Fyllning

  • 25 glöjrom
  • 1,5 dlgräddfil

Garnering

  • rödlök- finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Fyllning: Lägg löjrommen i en sil. Häll gräddfilen i ett kaffefilter. Låt rinna av ca 12 timmar i kylen.

  2. Skala och svarva potatisen i tunna strimlor på en grönsakssvarv. Skölj dem i kallt vatten.

  3. Hetta upp oljan till 140°. Fyll små tesilar av metall med potatisen, fritera dem i oljan tills potatisen är gyllene. Lossa bollarna med en gaffel. Krydda med dippulver och salt, låt kallna.

  4. Lägg löjrom och gräddfil i varsin spritspåse. Fyll potatisnystanen med löjrom och gräddfil och toppa med lök och dill.

Vad tyckte du om receptet?

Fler recept av Johan Backeus: