Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatismuffins med räkfyllning

Recept på potatismuffins med räkfyllning. Ett nytt och gott sätt att servera potatis på! Kan bakas i en smord muffinsplåt eller i vaxade pappformar. Vanliga muffinsformar går också, men då behöver du dubbla formar.

Potatismuffins med räkfyllningPotatismuffins med räkfyllningPotatismuffins med räkfyllning
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dlkesella- (10 %)
  • 1ägg
  • 1,5 dlmjölk
  • 1,5 tsksalt
  • 1,5 dldill- hackad
  • 4 dlvetemjöl special- (240 g)
  • 1,5 tskbakpulver
  • 12färskpotatisar- små kokta
  • 1 mskolivolja

Räkfyllning

  • 1 kgräkor- gärna färska
  • 4 mskgräddfil
  • 2 mskmajonnäs
  • 4 mskdill- hackad
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 200 glöjrom- eller annan rom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ställ ut 12  muffinsformar på en plåt.

  2. Blanda kesella, ägg, mjölk, salt och dill i en skål och mjöl och bakpulver i en annan. Rör ner mjölet i kesellablandningen till en kladdig smet. Fördela den i formarna.

  3. Blanda potatisarna med olivoljan och tryck ner en potatis i varje muffins. Grädda mitt i ugnen 25-30 min. Låt kallna.

  4. Skala räkorna. Blanda gräddfil, majonnäs, dill, salt och peppar i en skål. Rör ner räkorna och låt stå kallt fram till servering.

  5. Servering: Fördela räkröran över potatisen i muffinsen, garnera med rom och dill.

Vad tyckte du om receptet?