Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatismuffins

Potatismuffins
Potatismuffins
Potatismuffins

Ingredienser

  • 1,5 dlkesella kvarg
  • 1 dlmjölk
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 1 dlgräslök- hackad
  • 3 dlvetemjöl special
  • 1 tskbakpulver
  • 8färskpotatisar- små, kokta
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskgräslök- hackad
  • 1 krmflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj en muffinsplåt eller ställ ut 8 dubbla muffinsformar på en plåt.

  2. Blanda kvarg, mjölk, ägg, salt och gräslök i en skål. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kvargsmeten, blanda och fördela i 8 formar.

  3. Vänd den kokta potatisen i olivolja och gräslök. Tryck ner en potatis i varje form. Strö lite flingsalt på varje och grädda mitt i ugnen 25–30 min. Servera till sill, grillat eller på buffébordet.

Vad tyckte du om receptet?