Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smashed potatoes med brynt smör, lax och örter

Krossad potatis med brynt smör, lax och örter är en perfekt rätt med färskpotatis. Det brynta smöret ger potatisen extra stuns.

Smashed potatoes med brynt smör, lax och örterSmashed potatoes med brynt smör, lax och örterSmashed potatoes med brynt smör, lax och örter
Krossad potatis med brynt smör, toppad med lax. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis- eller annan potatis
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 gsmör
  • 1 knippasalladslök

Garnering

  • ätbara blommor- t ex krasse

Tillbehör

  • 400 glax- kallrökt eller gravad,  MSC- eller ASC-märkt
  • yoghurtsås- ev

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka potatisen precis klar i saltat vatten. Lägg potatisarna på en plåt. Tryck till lite lätt med en potatisstöt så att de krossas.

  2. Ringla över olja och strö över flingsalt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen 15–20 min.

  3. Bryn smöret tills det doftar nötigt och häll det över potatisen. Strimla salladslöken och strö över den. Toppa med ätbara blommor och blad och servera potatisen med rökt lax och gärna en kall yoghurtsås.

Vad tyckte du om receptet?