Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatiskräm med jordärtskocka toppad med kantareller och forellrom

Recept på potatiskräm toppad med kantareller och forellrom. Som en len dröm är potatiskrämen med smak av jordärtskocka och toppad med kantareller och forellrom. Passar som en smårätt eller förrätt. Som förrätt räcker den till 6 personer.

Potatiskräm med jordärtskocka toppad med kantareller och forellrom
Potatiskräm med jordärtskocka toppad med kantareller och forellrom
Potatiskräm med jordärtskocka toppad med kantareller och forellrom
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 gmandelpotatis
  • 100 gjordärtskocka
  • 100 gpurjolök- den vita delen
  • 5 dlvatten
  • 1 mskkonc grönsaksfond
  • 1 dlcrème fraiche- + 1 dl
  • 1 krmsalt- + 0,5 tsk
  • 1 krmnymald svartpeppar
  • 300 gkantareller
  • 1 msksmör
  • 50 gforellrom- eller algkaviar
  • 2 mskgräslök- finskuren
  • 0,5 asksmörgåskrasse

Gör så här

  1. Skala potatis och jordärtskocka, skär i bitar. Ansa och finstrimla purjolöken. Lägg rotsakerna i en kastrull. Häll på vatten och fond. Låt koka under lock tills de mjuknat. Tillsätt 1 dl crème fraiche, mixa hastigt ihop till en slät kräm. Mixa inte för länge, det kan göra krämen seg av stärkelsen. Krydda med 1 krm salt och peppar.

  2. Rensa kantarellerna. Bryn dem i smör 5–10 min så att de får färg och blir lite frasiga. Krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Rör 1 dl crème fraichen så att den blir rinnig.

  4. Fördela potatiskrämen i varma skålar eller djupa tallrikar. Ringla över crème fraiche och lägg på svamp och rom. Garnera med gräslök och krasse. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?