Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatiskräm toppad med kantareller och forellrom. Som en len dröm är potatiskrämen med smak av jordärtskocka och toppad med kantareller och forellrom. Passar som en smårätt eller förrätt. Som förrätt räcker den till 6 personer.
Skala potatis och jordärtskocka, skär i bitar. Ansa och finstrimla purjolöken. Lägg rotsakerna i en kastrull. Häll på vatten och fond. Låt koka under lock tills de mjuknat. Tillsätt 1 dl crème fraiche, mixa hastigt ihop till en slät kräm. Mixa inte för länge, det kan göra krämen seg av stärkelsen. Krydda med 1 krm salt och peppar.
Rensa kantarellerna. Bryn dem i smör 5–10 min så att de får färg och blir lite frasiga. Krydda med 1/2 tsk salt.
Rör 1 dl crème fraichen så att den blir rinnig.
Fördela potatiskrämen i varma skålar eller djupa tallrikar. Ringla över crème fraiche och lägg på svamp och rom. Garnera med gräslök och krasse. Servera genast.