Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatiskakor med bacon och ost

Potatiskakor med bacon och ost är goda att äta som snacks eller som tillbehör till t ex kyckling. Osten går att byta ut mot lagrad prästost eller brännvinsost.

Potatiskakor med bacon och ost
Potatiskakor med bacon och ost
Potatiskakor med bacon och ost
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 1 pktbacon
  • 2salladslökar
  • 50 gcheddarost- lagrad
  • 1 dlmajs
  • 1ägg
  • 1 tsksalt
  • 2 krmtabasco
  • 2 dlströbröd
  • 3 mskrapsolja

Gör så här

  1. Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och krossa den med en potatisstöt. Låt svalna.

  2. Hacka baconet och stek det  knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och finhacka salladslöken. Grovriv osten. Blanda potatisen med bacon, lök, ost, majs och ägg. Krydda med salt och tabasco.

  3. Forma potatisen till små platta kakor. Vänd dem runt om i strö­bröd.

  4. Stek potatiskakorna i olja i omgångar i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Serveras nystekta.

Vad tyckte du om receptet?

Passar till:

Goda att servera som de är som snacks till ett glas öl eller vin. Eller servera kakorna som tillbehör till fläskkött, kyckling eller fisk.