Passar till:
Goda att servera som de är som snacks till ett glas öl eller vin. Eller servera kakorna som tillbehör till fläskkött, kyckling eller fisk.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatiskakor med bacon och ost är goda att äta som snacks eller som tillbehör till t ex kyckling. Osten går att byta ut mot lagrad prästost eller brännvinsost.
Skala potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och krossa den med en potatisstöt. Låt svalna.
Hacka baconet och stek det knaprigt i stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Ansa och finhacka salladslöken. Grovriv osten. Blanda potatisen med bacon, lök, ost, majs och ägg. Krydda med salt och tabasco.
Forma potatisen till små platta kakor. Vänd dem runt om i ströbröd.
Stek potatiskakorna i olja i omgångar i en stekpanna, ca 3 min på varje sida. Serveras nystekta.
Passar till:
Goda att servera som de är som snacks till ett glas öl eller vin. Eller servera kakorna som tillbehör till fläskkött, kyckling eller fisk.