Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatiskaka
 - fantastiskt gott recept

Väldigt god potatiskaka som passar till kött och kyckling eller som den är. Perfekt till nyårsmiddag eller som alternativ till potatisgratäng. Servera den kall eller ljummen.

Potatiskaka
 - fantastiskt gott receptPotatiskaka
 - fantastiskt gott receptPotatiskaka
 - fantastiskt gott recept
Foto: Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- av mjölig sort
  • 1purjolök
  • 1 dlörtkryddor- finhackad
  • 250 gkesella
  • 4ägg
  • 1 dlgrädde
  • 2 dlost- riven
  • salt- peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen och skiva eller hyvla den mycket tunt. Strimla purjon fint.

  2. Blanda kesella, grädde och ägg till en stanning, salta och peppra.

  3. Smörj noggrant en rund form, cirka 22 centimeter i diameter. Vänd hälften av potatisen i äggstanningen och lägg den i formen. Strö över hälften av osten, purjolök och örtkryddor.

  4. Vänd resterande potatis i äggstanningen och lägg i formen. Häll över stanningen, strö över resten av osten.

  5. Grädda i ugn, 200 grader, cirka 1 1/2 timme. (Täck med folie om den får för mycket färg under gräddningen).

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök