Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatiskaka med kallrökt lax

Potatiskakan med smak av västerbottensost blir extra lyxig med kallrökt lax och svart kaviar på toppen.

Potatiskaka med kallrökt lax
Potatiskaka med kallrökt lax
Potatiskaka med kallrökt lax
Annika Broman

Ingredienser

  • 500 gpotatis- skalad mjölig
  • 1 litengul lök
  • 2 tsktimjan- torkad
  • 0,5 dlolivolja
  • 100 gvästerbottensost- riven
  • 3ägg
  • 12 krmchilipeppar (anchostyle)
  • 150 gkallrökt lax
  • svart kaviar
  • dill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatis och lök grovt på rivjärnet eller i matberedare.

  2. Stek potatis, timjan och lök i olivoljan på hög värme i cirka 10 minuter. Vänd runt potatisen i stekpannan hela tiden. Salta och peppra. Ta av från värmen.

  3. Vispa samman ägg, ost och chilipeppar i en stor bunke.

  4. Lägg ner potatisen i bunken och vänd ihop den med äggen. Smaka av med salt.

  5. Häll smeten i en smord, gärna teflonbelagd form med löstagbar botten. Grädda i mitten i ugnen, 200 grader, 20-25 minuter. Ta ur kakan ut formen och låt svalna.

  6. Vid servering. Finhacka laxen. Skär ätvänliga bitar av potatiskakan och toppa med lax och svart rom, garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök