Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatiskakan med smak av västerbottensost blir extra lyxig med kallrökt lax och svart kaviar på toppen.
Sätt ugnen på 200 grader. Riv potatis och lök grovt på rivjärnet eller i matberedare.
Stek potatis, timjan och lök i olivoljan på hög värme i cirka 10 minuter. Vänd runt potatisen i stekpannan hela tiden. Salta och peppra. Ta av från värmen.
Vispa samman ägg, ost och chilipeppar i en stor bunke.
Lägg ner potatisen i bunken och vänd ihop den med äggen. Smaka av med salt.
Häll smeten i en smord, gärna teflonbelagd form med löstagbar botten. Grädda i mitten i ugnen, 200 grader, 20-25 minuter. Ta ur kakan ut formen och låt svalna.
Vid servering. Finhacka laxen. Skär ätvänliga bitar av potatiskakan och toppa med lax och svart rom, garnera med dill.
Recept från Mitt kök