Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgryta med doft av Indien

Den här grytan kan varieras i styrka och smak beroende på vilken indisk sås du väljer att använda.

Potatisgryta med doft av IndienPotatisgryta med doft av IndienPotatisgryta med doft av Indien
Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 1012potatisar- (ca 1 kg)
  • 2paprikor- gärna i olika färger
  • 2 mskolivolja
  • 100 gsockerärter
  • 1 burkindisk sås- på burk, t ex korma (350 g)
  • 80 gbabyspenat- 1 påse
  • 0,5 tsksalt
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 dlcashewnötter- salta (50 g)

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor.

  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Lägg i potatisen. Fräs den ca 15 min. Rör om då och då.

  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprikan och fräs under omrörning ytterligare ca 5 min.

  4. Häll över såsen och tillsätt sockerärterna. Sjud under lock ca 5 min. Vänd ner spenaten och smaka av med salt. Strö över paprikapulver och nötter.

Vad tyckte du om receptet?