Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatisgratängen blir extra krämig när potatisen får koka upp i mjölk och grädde innan den skjutsas in i ugnen.
Sätt ugnen på 250°. Skölj och skrubba potatisen noggrant. Skiva den tunt.
Skala och finhacka vitlöken. Koka upp mjölk, grädde, vitlök, salt och peppar i en gryta, gärna plastbelagd.
Lägg i potatisen och låt sjuda på svag värme tills potatisen är mjuk. Rör om då och då så att det inte bränns vid.
Häll över potatisblandningen i en smord ugnssäker form och strö över osten.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills gratängen fått fin färg. Strö över timjan och servera.