Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatisgratäng med svamp är god att servera till kött, gärna vilt eller som ensamrätt med en rejäl sallad till.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i skivor, gärna på längden. Riv osten.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk smör ca 3 min. Häll över grädde och mjölk och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg i potatisen och låt den koka ca 5 min. Blanda ner den torkade svampen och häll blandningen i en ugnssäker form. Strö över osten och droppa över oljan.
Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
Ansa och skär eventuellt svampen i mindre bitar. Stek den i 1 msk smör tills den fått fin färg. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Toppa gratängen med svamp och garnera med persilja.