Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatis- och rotsellerigratäng.Är du inte så förtjust i rotselleri kan den ersättas med palsternacka. Gratängen kan också lagas med enbart potatis.
Skala och skär potatis och selleri i skivor. Lägg dem i en gryta, gärna plastbelagd och häll på mjölk och grädde. Krydda med 1 1/2 tsk salt. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min, rör om då och då. Sätt ugnen på 250°.
Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i 1 msk smör i en stekpanna tills de fått fin färg. Stänk över soja och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Hacka hälften av timjanen och blanda med svampen.
Häll potatis- och selleriblandningen i en ugnssäker form. Strö över svampfräs och ost.
Gratinera mitt i ugnen i ca 15 min tills gratängen fått fin färg.
Toppa gratängen med resten av timjanen och servera med sallad.