Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatisgratäng med rödbetor och syrligt citronkrisp. Allt-i-ett-rätt som är enkel att laga.
Tidsåtgång: cirka 40 minuter + tid i ugnen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisarna. Koka upp grädde, mjölk och skalade vitlöksklyftor i en gryta. Lägg ner potatisklyftorna och sjud under omrörning tills såsen blir krämig, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda ner riven ost och häll över i en smord ugnssäker form. Klyfta de kokta rödbetorna och fördela i formen. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 10 minuter.
Fräs panko i en stekpanna med olja tills det blir krispigt. Smaksätt med rivet citronskal. Strö över gratängen och garnera med citronzest och citrontimjan. Servera med stekta kasslertärningar.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök