Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgratäng med rödbetor och citronkrisp

Recept på potatisgratäng med rödbetor och syrligt citronkrisp. Allt-i-ett-rätt som är enkel att laga.

Tidsåtgång: cirka 40 minuter + tid i ugnen

Smarta knepen som förhöjer smak och textur

Ingredienser

  • 800 gpotatis
  • 2 dlmjölk
  • 2 dlgrädde
  • 2vitlöksklyftor
  • salt- peppar
  • 1 dllagrad ost- riven
  • 400 grödbetor- kokta

Citronkrisp

  • 1 dlpanko
  • 2 mskrapsolja
  • 1citron- vältvättad, rivet skal

Till servering

  • 0,25citron- vältvättad, zestat skal
  • citrontimjan
  • kassler- tärningar, stekta
Foto: Thomas CarlénFoto: Thomas CarlénFoto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och klyfta potatisarna. Koka upp grädde, mjölk och skalade vitlöksklyftor i en gryta. Lägg ner potatisklyftorna och sjud under omrörning tills såsen blir krämig, cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  2. Blanda ner riven ost och häll över i en smord ugnssäker form. Klyfta de kokta rödbetorna och fördela i formen. Gratinera i övre delen av ugnen, cirka 10 minuter.

  3. Fräs panko i en stekpanna med olja tills det blir krispigt. Smaksätt med rivet citronskal. Strö över gratängen och garnera med citronzest och citrontimjan. Servera med stekta kasslertärningar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök