Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gratäng med potatis och lax. Kokas potatisen innan den läggs i ugnsformen hinner gratängen bli klar snabbt och det behövs inte så mycket grädde för att gratängen ska bli krämig.
Sätt ugnen på 250°. Skala och skiva potatis och lök. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt
rinna av.
Hacka dillen, spara några kvistar till garnering. Blanda grädden med dill, senap, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg potatis och lök i en ugnssäker form och häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Strimla laxen. Ansa och skär fänkålen i mindre bitar.
Fräs fänkålen i 1 msk olja tills den börjar mjukna. Blanda i laxen och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Ta formen ur ugnen och strö över lax- och fänkålsfräset. Garnera med den sparade dillen och servera med körsbärstomater.