Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på krämig potatisgratäng med ljuvliga smaker från fetaost, soltorkade tomater och basilika.
Skala och skiva potatisen. Skala och strimla löken. Strimla tomaterna. Smula fetaosten.
Blanda buljong och grädde i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Blanda i gratängosten. Blanda i basilikan. Vänd ner potatis och lök och blanda väl. Blanda i tomaterna.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla en ugnssäker form med oljan och gnid in med vitlöken. Varva i potatisblandning och cirka ⅔ av fetaosten (spara resten av osten till garnering).
Grädda i mitten av ugnen i cirka 60 minuter. Lägg eventuellt på en bit smörad aluminiumfolie i slutet av gräddningstiden så att den inte bränns vid.
Låt gratängen vila inför serveringen i cirka 20 minuter.
Garnera med den sparade fetaosten. Peppra. Toppa med basilikablad.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök