Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgratäng med crème fraiche

Potatisgratäng med crème fraiche passar bra både till fisk och kött. 

Potatisgratäng med crème fraiche
Potatisgratäng med crème fraiche
Potatisgratäng med crème fraiche
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 1 kgpotatis- mjölig
  • 1fänkål
  • 1 knippasalladslök- knippe
  • 2vitlöksklyftor
  • 1,5 tsksalt
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 2 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i tärningar. Ansa och strimla salladslöken.

  2. Koka upp creme fraiche, mjölk och grädde. Tillsätt potatisen och låt puttra ca 5 min utan lock. Rör i fänkål och salladslök och krydda med pressad vitlök och salt. Häll blandningen i en ugnssäker form.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min tills potatisen är mjuk och gratängen fått fin färg. Potatisgratängen passar till allt kallskuret kött, till rökt och gravad fisk samt till kyckling.

Vad tyckte du om receptet?