Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgratäng med chèvre och valnötter  

Potatisgratäng med chèvre och valnötter passar bra till lamm, men är även god att servera som vegetarisk rätt. Ugnsrosta till exempel betor i klyftor vid sidan om gratängen i ugnen så blir de färdiga samtidigt.

Potatisgratäng med chèvre och valnötter  
Potatisgratäng med chèvre och valnötter  
Potatisgratäng med chèvre och valnötter  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 1 krukatimjan
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 dlcrème fraiche
  • 2 dlmjölk
  • 100 gchèvreost- + 100 g
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 50valnötter
  • 1 mskhonung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i skivor. Lägg potatisskivorna på rad i en ugnssäker form. Hacka hälften av timjanen. Strö timjanen över potatisen. Skala och skiva vitlöken.

  2. Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g ost och rör tills den smält. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

  3. Grovhacka valnötterna. Smula 100 g ost. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg. Garnera med resterande timjan.

Vad tyckte du om receptet?