Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatisgratäng med chèvre och valnötter passar bra till lamm, men är även god att servera som vegetarisk rätt. Ugnsrosta till exempel betor i klyftor vid sidan om gratängen i ugnen så blir de färdiga samtidigt.
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i skivor. Lägg potatisskivorna på rad i en ugnssäker form. Hacka hälften av timjanen. Strö timjanen över potatisen. Skala och skiva vitlöken.
Koka upp vitlök, crème fraiche och mjölk i en kastrull. Smula i 100 g ost och rör tills den smält. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen över potatisen och tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
Grovhacka valnötterna. Smula 100 g ost. Ta gratängen ur ugnen och strö över valnötter och ost. Ringla över honungen. Tillaga ytterligare ca 10 min i ugnen tills osten fått fin färg. Garnera med resterande timjan.