Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatisgratäng kan förberedas en eller flera dagar innan, för att sedan gratineras före servering.
Skala och finhacka löken. Skala och tunnskiva vitlöken. Fräs lök och vitlök i smör tills de mjuknat.
Skala potatisen och skär den i 3 mm tjocka skivor. Lägg den i en kastrull och tillsätt löken. Häll över grädde och mjölk och tillsätt salt.
Sjud försiktigt och rör med en silikongummiskrapa så att potatisen blir jämnt klar. Sjud tills potatisen är krämig och genomkokt.
Häll potatisen i en ugnssäker form. Så här långt kan du förbereda flera dagar i förväg.
Sätt ugnen på 225° övervärme. Gratinera mitt i ugnen 15–20 min.