När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
6potatisar- kokta medelstora
50 gparmesan
oregano- några kvistar färsk
2äggulor
1 – 2 dlvetemjöl
salt
peppar
Grönsaksblandning
1gul lök
3vitlöksklyftor
150 gsvamp
svartkål- eller annat grönt som finns hemma
1 dlmandel
1 klicksmör
250 gcocktailtomater
1 dlparmesan- riven
1 knippabladpersilja
evolja
salt
peppar
Gör så här
Gnocchi: Koka potatisen i saltat vatten eller använd gårdagens. Finriv parmesanosten. Hacka oreganon.
Mosa samman kall potatis, ost och oregano och blanda ner äggulor, mjöl, salt och peppar. Knåda ihop till en deg, men överarbeta den inte.
Rulla ut degen till smala strängar och skär bitar om 1–2 cm långa. Låt dem ha den formen eller forma små bollar och tryck till dem med gaffel. Varken storlek eller form spelar så stor roll.
Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg ner några gnocchi i taget. När de flyter upp är de klara. Fånga upp dem med hålslev och lägg på en kökshandduk.
Grönsaksblandning: Hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skiva den. Skiva det gröna och grovhacka mandeln.
och stek tillsammans med löken någon minut.
Addera gnocchi, tomater, det gröna och mandel. Fräs några minuter tills det fått fin färg, ringla över lite olja om det behövs.
Strö över parmesan, hackad persilja, salt och peppar.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 2,8 · 9 röster)
Tips! Gör dubbel sats gnocchi, frys in på en plåt eller bricka och lägg sedan över dem i plastpåsar.
Recept ur kokboken "Nyfiken grönare: smartare vego" av Cecilia Blankens & Kristin Johansson (Norstedts Förlag). Du hittar den på bland annat Adlibris och Bokus.