Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisgnocchi

Enkelt och kul att göra, dessutom en supergod bjudrätt som du lätt blandar med dina favoritsmaker!

Potatisgnocchi
Potatisgnocchi
Potatisgnocchi
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 6potatisar- kokta medelstora
  • 50 gparmesan
  • oregano- några kvistar färsk
  • 2äggulor
  • 12 dlvetemjöl
  • salt
  • peppar

Grönsaksblandning

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 150 gsvamp
  • svartkål- eller annat grönt som finns hemma
  • 1 dlmandel
  • 1 klicksmör
  • 250 gcocktailtomater
  • 1 dlparmesan- riven
  • 1 knippabladpersilja
  • evolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Gnocchi: Koka potatisen i saltat vatten eller använd gårdagens. Finriv parmesanosten. Hacka oreganon.

  2. Mosa samman kall potatis, ost och oregano och blanda ner äggulor, mjöl, salt och peppar. Knåda ihop till en deg, men överarbeta den inte.

  3. Rulla ut degen till smala strängar och skär bitar om 1–2 cm långa. Låt dem ha den formen eller forma små bollar och tryck till dem med gaffel. Varken storlek eller form spelar så stor roll.

  4. Koka upp saltat vatten i en kastrull och lägg ner några gnocchi i taget. När de flyter upp är de klara. Fånga upp dem med hålslev och lägg på en kökshandduk.

  5. Grönsaksblandning: Hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skiva den. Skiva det gröna och grovhacka mandeln.

  6. och stek tillsammans med löken någon minut.

  7. Addera gnocchi, tomater, det gröna och mandel. Fräs några minuter tills det fått fin färg, ringla över lite olja om det behövs.

  8. Strö över parmesan, hackad persilja, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Gör dubbel sats gnocchi, frys in på en plåt eller bricka och lägg sedan över dem i plastpåsar.

Recept ur kokboken "Nyfiken grönare: smartare vego" av Cecilia Blankens & Kristin Johansson (Norstedts Förlag). Du hittar den på bland annat Adlibris och Bokus.

Recept från Mitt kök