Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisfritatta med prosciutto

Potatisfritatta med prosciutto
Potatisfritatta med prosciutto
Potatisfritatta med prosciutto
HELÈN PE

Ingredienser

  • 8ägg
  • 0,5gul lök- finhackad
  • 0,5paprika- orange eller röd, finhackad
  • 2 dlparmesan- riven
  • 0,5 dlgräslök- finhackad
  • 4färskpotatisar- kokta, skurna i mindre bitar eller skivor
  • 2 dlmjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 tskbasilika- torkad
  • 70 gprosciutto
  • parmesan- finriven
  • 70 gmangoldsallad
  • basilika- färsk

Gör så här

  1. Skala potatisarna och lägg dem i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt ugnen på 160 grader.

  2. Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan.

  3. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.

  4. När potatisen är nästan mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten till-sammans med löken och paprikan.

  5. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme.

  6. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter eller till den är gyllene och har ”stannat”. Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök