Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisfocaccia med fetaost

Recept på potatisfocaccia med fetaost. Focaccian bör bakas samma dag men är å andra sidan ett väldigt lättbakat bröd. Degen ska bara röras ihop och hällas i långpannan efter jäsningen. Potatisen till fyllningen kan med fördel kokas och marineras dagen före.

Potatisfocaccia med fetaost
Potatisfocaccia med fetaost
Potatisfocaccia med fetaost
Foto: Agneta Thorsén

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 6 dlvatten- (37°)
  • 0,5 msksalt
  • 0,5 dlolivolja
  • 1213 dlvetemjöl- (720-780 g)

Fyllning

  • 10färskpotatisar- små
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsktimjan
  • 0,5rödlök
  • 100 gfetaost
  • 1 mskhonung- flytande
  • 0,25 krukatimjan

Gör så här

  1. Fyllning: Borsta potatisen och koka den nästan mjuk. Skär potatisen i halvor och låt dem marinera i en blandning av olja och timjan.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Skär fetaosten i kuber.

  3. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av det ljumma vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och mjöl och arbeta ihop till en kladdig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.

  4. Smörj en långpanna med lite olja. Häll ut degen och tryck ut den i kanterna. Tryck i potatis, lök och fetaost. Ringla över honung och lägg på timjankvistar.

  5. Grädda focaccian mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?