Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Smördegspizza med potatisflan med tomat och örter

Kyld smördeg är bra att ha hemma i sommarkylen. Då kan man lägga på rester som kall kokt färskpotatis och någon annan smaksättning. Det mesta brukar funka - se detta som en grundskiss.

Smördegspizza med potatisflan med tomat och örterSmördegspizza med potatisflan med tomat och örterSmördegspizza med potatisflan med tomat och örter
Foto: Peter Carlsson

Potatisflan med tomat och örter

  • 1 rullesmördeg- kyld
  • 10färskpotatisar- kalla, kokta
  • 0,5 tskflingsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 1,5 dlparmesan- riven
  • 1ägg

Topping

  • 10pärltomater- eller körsbärstomater
  • 70 gparmaskinka- tunna skivor
  • oreganokvistar

Tillbehör

  • grönsallad- blandad
  • vinägrett

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen med sitt papper under och lägg det på en plåt. Nagga degen väl.

  2. Skiva potatisen och lägg den i rader, lite omlott, på degen. Strö över salt, peppar och parmesan. Vispa upp ägget. Vik in kanterna på degen och tryck till med en gaffel. Pensla kanterna med ägg.

  3. Grädda flanet mitt i ugnen 20–25 min tills det börjar få fin färg i kanterna. Låt svalna.

  4. Halvera tomatena. Toppa flanet med tomater, skinka och oregano. Servera med sallad och vinägrett.

Vad tyckte du om receptet?