Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatischips med chokladkräm & apelsin

Det här tilltugget kommer garanterat att bli festens snackis. Mjuk chokladkräm­ på toppen av spröda salta potatischips plus en liten bit apelsin. Våga prova!

Potatischips med chokladkräm & apelsin
Potatischips med chokladkräm & apelsin
Potatischips med chokladkräm & apelsin
Annika Broman

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad
  • 0,5 dlgrädde
  • 0,5apelsin- ekologisk, finrivet skal
  • 1520lantchips- naturella med havsalt
  • apelsinskiva- tunn att garnera med

Gör så här

  1. Hacka och smält chokladen i vattenbad.­

  2. Dra av hela kastrullen med vatten och allt från värmen. Rör i grädden lite i taget.

  3. Lyft av skålen med choklad från vattenbadet och fortsätt att röra i chokladen ytterligare några minuter.

  4. Rör i apelsinskalet, låt svalna och rör gärna om i chokladkrämen några gånger medan den svalnar.

  5. Vid servering: Skär apelsinskivan i pyttesmå bitar. Lägg ut chipsen på ett fat, spritsa på lite choklad och lägg på en liten apelsinbit.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök