Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatischips med apelsin - och basilikadipp

Potatischips med apelsin - och basilikadipp är ett snabblagat drinktilltugg. Servera dippen med lantchips, blandade oliver och ost till exempel Mimolette från Frankrike. En opasteriserad komjölksost eller Shropshire Blue från England en blåmögelost av komjölk. Den orange färgen kommer från annetto, ett frö som mals ner och blandas i ostmassan.

Potatischips med apelsin - och basilikadipp
Potatischips med apelsin - och basilikadipp
Potatischips med apelsin - och basilikadipp
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dlsmetana
  • 1apelsin
  • 0,5 dlbasilika
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • lantchips
  • oliver- blandade
  • dessertostar

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  2. Lägg smetanan i en skål. Rör i apelsinskal och apelsinsaft. Hacka basilikan och vänd i den. Krydda med salt och peppar. Servera dippen med tillbehören.

Vad tyckte du om receptet?