Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Caponata med potatis - recept

Caponata, som är Italiens svar på Ratatouille, blir extra matig med potatis. Grönsaksgrytan är ett gott tillbehör till det mesta, men är också en god vegorätt som passar bra till stekt halloumi, tofu eller vegobiffar.

Caroline Hofberg
Caponata med potatis - recept
Caponata med potatis - recept
Caponata med potatis - recept
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 3vitlöksklyftor
  • 500 gfast potatis
  • 1 litenaubergine- 250 g
  • 1 litenzucchini- 250 g
  • 1paprika
  • 2 stjälkarselleri
  • olivolja
  • 1 krmchiliflakes
  • 2 tskbasilika
  • 2 msktomatpuré
  • 1 burkkrossade tomater- 400 g
  • 2 dlvatten
  • 1 tärninggrönsaksbuljong
  • 4 mskkapris
  • 2 dlpersilja- hackad
  • 5 tskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • salt

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, zucchini och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.

  2. Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.

  3. Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater och buljong. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, cirka 25 minuter.

  4. Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök