Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Caponata, som är Italiens svar på Ratatouille, blir extra matig med potatis. Grönsaksgrytan är ett gott tillbehör till det mesta, men är också en god vegorätt som passar bra till stekt halloumi, tofu eller vegobiffar.
Hacka lök och vitlök. Skala potatisen. Skär potatis, aubergine, zucchini och paprika i knubbiga bitar. Strimla sellerin.
Fräs löken i olivolja utan att den tar färg. Blanda i resten av grönsakerna och låt fräsa med en stund.
Tillsätt chiliflakes, basilika, tomatpuré, tomater och buljong. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka, men inte mosiga, cirka 25 minuter.
Blanda i kapris och persilja i grytan. Smaka av med vinäger, socker och salt.
Recept från Mitt kök