Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
De godaste potatisbullarna gör man själv och gärna 50/50 potatis och sötpotatis. Dessa stöts med potatisstöt eller mosas samman med en gaffel för att de inte ska bli helt släta i konsistensen. Det är gott med små bitar av potatis kvar. Potatisbullarna har en god, lite söt smak och den sötsyrliga lingonyoghurten är extra god till.
Skala potatis och sötpotatis. Skär sötpotatisen i ungefär lika stora bitar som potatisen. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt potatisen ånga av.
Mosa potatisen med en gaffel eller stöt med en potatisstöt. Blanda ner mjöl och ägg. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Rör inte för mycket.
Skölj händerna och en skärbräda. Forma smeten till 12 potatisbullar och lägg dem på den sköljda skärbrädan. Vill du servera fläsk eller bacon till, så stek detta knaprigt.
Stek potatisbullarna i 2 msk smör i ca 3 min på varje sida i 2–3 omgångar. Rör samman yoghurt med lingonsylt. Servera potatisbullarna med lingonyoghurt, sallad och eventuellt fläsk eller bacon.
Läs också: