Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat

Recept på potatisbullar med rökt lax och gräddig spenat. Enkelt, snabblagat och supergott med potatisbullar som uppgraderats med rökt lax och dill.

Potatisbullar med rökt lax och gräddig spenatPotatisbullar med rökt lax och gräddig spenatPotatisbullar med rökt lax och gräddig spenat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 700 gpotatis- kokt, kall
  • 200 glax- kallrökt
  • 2 mskdill- finhackad
  • 1ägg
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Spenat

  • 150 gbladspenat- färsk
  • 0,5citron
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 0,75 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i 1/2 msk smör ca 3 min.  Låt svalna. Skala potatisen. Riv den grovt och lägg i en skål.

  2. Blanda ner löken. Skär laxen i cm-stora bitar och blanda ner dem samt dill, 1 tsk salt och ägg.

  3. Forma jämnstora platta biffar. Stek dem på lite över medelvärme i 2 msk smör ca 3 min på varje sida.

  4. Spenat: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Fräs spenat och citronskal i 1/2 msk smör ca 2 min. Tillsätt citronsaft och grädde samt majsstärkelsen utrörd i lite kallt vatten. Låt puttra ca 2 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

Vad tyckte du om receptet?