Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon

Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon är en snabbvariant på klassikern kroppkakor. Kom ihåg att koka potatis dagen före.

Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon
Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon
Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 800 gpotatis- kokt och kall
  • 2ägg
  • 1 dlvetemjöl
  • 200 gfläsk- rimmat
  • 2gula lökar
  • 2 tskkryddpeppar- hel
  • 2morötter
  • 50 gmâchesallad
  • smör
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Lingon

  • 2 dllingon
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskättiksprit- (12 %)

Gör så här

  1. Lingon: Blanda lingonen med socker och ättika. Låt stå i rumstemperatur medan potatisbullar och fräs tillagas, rör då och då.

  2. Riv potatisen fint på rivjärn och blanda med ägg, mjöl och 1 tsk salt. Forma smeten till små runda biffar.

  3. Skär fläsket i små tärningar. Skala och finhacka löken. Krossa kryddpepparn grovt i mortel. Stek fläsk och lök i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i kryddpepparn och krydda med 2 krm svartpeppar.

  4. Stek potatisbullarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.

  5. Skala och grovriv morötterna och blanda med salladen. Servera de nystekta potatisbullarna med fräs, lingon och sallad.

Vad tyckte du om receptet?