Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 16g
Kolhydrater: 64g
Potatisbullar med kroppkakefräs och sötsura lingon är en snabbvariant på klassikern kroppkakor. Kom ihåg att koka potatis dagen före.
Lingon: Blanda lingonen med socker och ättika. Låt stå i rumstemperatur medan potatisbullar och fräs tillagas, rör då och då.
Riv potatisen fint på rivjärn och blanda med ägg, mjöl och 1 tsk salt. Forma smeten till små runda biffar.
Skär fläsket i små tärningar. Skala och finhacka löken. Krossa kryddpepparn grovt i mortel. Stek fläsk och lök i en stekpanna tills det fått fin färg. Blanda i kryddpepparn och krydda med 2 krm svartpeppar.
Stek potatisbullarna i 2 msk smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
Skala och grovriv morötterna och blanda med salladen. Servera de nystekta potatisbullarna med fräs, lingon och sallad.