Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kapris och grönpeppar sätter smak på det här matiga potatisbrödet. Servera det gärna till en fisk- eller grönsakssoppa!
Riv potatisen grovt på rivjärn. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°.
Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, rågsikt och vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg i maskin ca 5 min. Tillsätt kapris, grönpeppar och salt och arbeta ytterligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 50 min.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Tryck ut degen till en platta och vik över 1/3 av degen mot mitten och vik den andra sidan över. Forma degen till en slät limpa. Lägg limporna i smorda avlånga formar à 2 liter. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär ett rutmönster i brödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler.