Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisbröd med kapris och grönpeppar

Kapris och grönpeppar sätter smak på det här matiga potatisbrödet. Servera det gärna till en fisk- eller grönsakssoppa!

Potatisbröd med kapris och grönpeppar
Potatisbröd med kapris och grönpeppar
Potatisbröd med kapris och grönpeppar

Ingredienser

  • 250 gpotatis- kokt, kall
  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlsirap- mörk
  • 6 dlrågsikt- (330 g)
  • 89 dlvetemjöl- (480-560 g)
  • 3 mskkapris
  • 1 mskgrönpeppar- torkad
  • 1 msksalt

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt på rivjärn. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°.

  2. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, rågsikt och vetemjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg i maskin ca 5 min. Tillsätt kapris, grönpeppar och salt och arbeta ytterligare ca 5 min. Låt degen jäsa övertäckt ca 50 min.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Tryck ut degen till en platta och vik över 1/3 av degen mot mitten och vik den andra sidan över. Forma degen till en slät limpa. Lägg limporna i smorda avlånga formar à 2 liter. Låt jäsa ytterligare ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 200°. Skär ett rutmönster i brödet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?