Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisbröd i långpanna

Recept på potatisbröd i långpanna, ett saftigt och gott bröd.

Potatisbröd i långpanna
Potatisbröd i långpanna
Potatisbröd i långpanna
Foto: Hembakat

Ingredienser

  • 2potatisar- okokta (200 g)
  • 25 gjäst
  • 3,5 dlmjölk
  • 2 mskhonung
  • 1 tsksalt
  • 910 dlvetemjöl- (540-600 g)
  • 25 gsmör

Gör så här

  1. Skala och riv potatisen på rivjärn. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och potatis och blanda väl.

  2. Blanda i mjölet och arbeta degen ca 4 min. Tillsätt smöret och arbeta degen kraftigt, ytterligare ca 4 min. Lägg degen i en oljad bunke, täck med bakduk och jäs till dubbel storlek, ca 45 min.

  3. Ta upp degen på lätt oljad arbetsbänk och knåda den. Tryck ut degen i en långpanna, 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper. Stansa ut rutor med en mjölad degskrapa. Täck med bakduk och jäs ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  4. Grädda brödet mitt i ugnen 25–30 min. Låt kallna på galler.

  5. Recept Saga Areng, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?