Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på potatisbröd i långpanna, ett saftigt och gott bröd.
Skala och riv potatisen på rivjärn. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt honung, salt och potatis och blanda väl.
Blanda i mjölet och arbeta degen ca 4 min. Tillsätt smöret och arbeta degen kraftigt, ytterligare ca 4 min. Lägg degen i en oljad bunke, täck med bakduk och jäs till dubbel storlek, ca 45 min.
Ta upp degen på lätt oljad arbetsbänk och knåda den. Tryck ut degen i en långpanna, 26 x 36 cm, klädd med bakplåtspapper. Stansa ut rutor med en mjölad degskrapa. Täck med bakduk och jäs ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Grädda brödet mitt i ugnen 25–30 min. Låt kallna på galler.
Recept Saga Areng, Hembakat