Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatisbakelse med parmaskinka

Servera som ensamrätt med en god sallad eller med syltlök och inlagda små gurkor.

Potatisbakelse med parmaskinka
Potatisbakelse med parmaskinka
Potatisbakelse med parmaskinka

Ingredienser

  • 4potatisar- medelstora mjöliga
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8västerbottensost- skivor (ca 100 g)
  • 2 msktimjan- hackad + kvistar
  • 8parmaskinka- skivor

Till servering

  • 1sallad
  • 1syltlök
  • 1 pktgurkor- inlagda små

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär potatisen i 3 skivor på längden, ca 1/2 cm tjocka. Strö på salt och peppar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Stek skivorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut plåten och låt potatisen svalna något. Öka värmen till 250°.

  3. Skär osten i 8 skivor. Fördela ost och timjan mellan potatisskivorna och lägg ihop till 4 hela potatisar. Vira om parmaskinka och fäst med en tandpetare. Lägg på timjan. Lägg tillbaka potatisarna på plåten och stek dem ytterligare 3-5 minuter tills osten smält.

Vad tyckte du om receptet?