Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- & tonfisksallad med citron

Potatis som smaksätts med en dressing gjord på rikligt med senap och citronskal – det här är gott!

Potatis- & tonfisksallad med citronPotatis- & tonfisksallad med citronPotatis- & tonfisksallad med citron
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1 kgfärskpotatis
  • 2 burkartonfisk i olja
  • 1äpple
  • 2 mskkapris
  • nävarsalladsblad- blandade, några
  • 0,5rödlök
  • 4ägg- kokta kalla

Dijon- och citrondressing

  • 1 mskdijonsenap
  • 1 msksöt senap
  • 1 tskrödvinsvinäger
  • 1citron- finrivet skal
  • 4 mskrapsolja
  • 2 mskvatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll bort vattnet och låt den svalna något. Skär potatisen i bitar.

  2. Dressing: Blanda dijonsenap, söt senap, rödvinsvinäger och citronskal i en liten skål. Tillsätt oljan lite i taget samtidigt som du rör. Rör ner vattnet. Smaka av med salt och peppar.

  3. Häll av oljan från tonfisken. Skär äpplet i tärningar, det går bra att låta skalet vara kvar.

  4. Häll dressingen över den ljumma potatisen och blanda om. Rör försiktigt ner tonfisk delad i ganska stora bitar, äpple, kapris och salladsblad.

  5. Hacka rödlöken och skiva äggen. Strö rödlöken ovanpå salladen och servera äggskivorna till.

Vad tyckte du om receptet?

Tips: Leta efter miljömärkt (krav- eller msc-märkt) tonfisk.

Recept från Mitt kök