Tips: Leta efter miljömärkt (krav- eller msc-märkt) tonfisk.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Potatis som smaksätts med en dressing gjord på rikligt med senap och citronskal – det här är gott!
Skala eller skrubba potatisen. Koka potatisen tills den är mjuk. Häll bort vattnet och låt den svalna något. Skär potatisen i bitar.
Dressing: Blanda dijonsenap, söt senap, rödvinsvinäger och citronskal i en liten skål. Tillsätt oljan lite i taget samtidigt som du rör. Rör ner vattnet. Smaka av med salt och peppar.
Häll av oljan från tonfisken. Skär äpplet i tärningar, det går bra att låta skalet vara kvar.
Häll dressingen över den ljumma potatisen och blanda om. Rör försiktigt ner tonfisk delad i ganska stora bitar, äpple, kapris och salladsblad.
Hacka rödlöken och skiva äggen. Strö rödlöken ovanpå salladen och servera äggskivorna till.
Tips: Leta efter miljömärkt (krav- eller msc-märkt) tonfisk.
Recept från Mitt kök