Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och sparrissallad

Goda sommarsmaker – färskpotatis och grön sparris. Finns inte den färska sparrisen går det förstås även bra med fryst.

Potatis- och sparrissallad
Potatis- och sparrissallad
Potatis- och sparrissallad

Ingredienser

  • 1,5 kgfärskpotatis
  • 500 ggrön sparris
  • 50 grucolasallad
  • 1vitlöksklyfta

Gräslöksvinägrett

  • 2 mskgräslök- hackad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • gräslöksblommor

Gör så här

  1. Skrapa och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna av och svalna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen, den behöver inte skalas, och koka den mjuk i lättsaltat vatten 8–10 min. Spola hastigt av sparrisen med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Skär potatisen och sparrisen i bitar. Blanda potatis, sparris, rucola och skivad vitlök i en salladsskål.

  3. Blanda ihop gräslöksvinägretten och häll den över salladen. Dekorera med gräslöksblommor.

Vad tyckte du om receptet?