Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och sellerigratäng  

Potatis- och sellerigratäng går bra att förbereda. Koka potatisen, häll upp i formar och gratinera strax före servering.

Potatis- och sellerigratäng  
Potatis- och sellerigratäng  
Potatis- och sellerigratäng  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 gpotatis
  • 1rotselleri- (ca 400 g)
  • 1purjolök
  • 4vitlöksklyftor
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 dlmjölk
  • 1,5 tsksalt
  • 2 dlost- riven lagrad

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och selleri i skivor. Ansa och strimla purjolöken. Skala och skiva vitlöken.

  2. Lägg rotfrukter och lök i en gryta, gärna plastbelagd. Häll på grädde och mjölk och tillsätt salt. Låt koka upp och sjud under lock ca 15 min. Häll över blandningen i en ugnssäker form, strö över osten.

  3. Sätt ugnen på 225°. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Passar till allt stekt och grillat kött, och till kyckling.

Vad tyckte du om receptet?