Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Potatis- och rotfruktsfräs med rimmat sidfläsk

Potatis- och rotfruktsfräs med rimmat sidfläsk
Potatis- och rotfruktsfräs med rimmat sidfläsk
Potatis- och rotfruktsfräs med rimmat sidfläsk
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stpotatisar
  • 1 stpalsternacka
  • 1 stgulbeta
  • 1 stpolkabeta- polkagrisbeta
  • 1 stbetor- vit
  • 1 stmorot
  • 100 gkålrot
  • 100 grotselleri
  • 2 msksmör och rapsolja
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • 2 dllingon- tinade
  • 1 stschalottenlök- hackad,liten
  • 1 stpäron- skalat och tärnat
  • 2 mskvit sirap
  • 1 mskcitron- pressad saft
  • 0,5 stcitronskal- zestat eller rivet
  • 1 tskrosmarin- hackad
  • salt- peppar

Servera med

  • 400 grimmat sidfläsk- skivat
  • timjan

Gör så här

  1. Skala och riv potatis och rotfrukter på den grova rivskivan i matberedaren eller på rivjärnet.

  2. Fräs potatis och rotfrukter i smör och rapsolja i en stor stekpanna på medelvärme tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Rör om hela tiden. Smaksätt
    med örtsalt och svartpeppar.

  3. Blanda lingon, päron, sirap, citronsaft och skal med rosmarin till en salsa i en
    skål. Smaka av med salt och peppar.

  4. Skär eller klipp bort svålen på stekfläsket. Stek skivorna i stekpanna på båda
    sidor tills det får vacker färg. Låt det rinna av på hushållspapper innan serveringen. Servera rotfruktsfräset med lingon och strö över timjan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök